STIHL TIMBERSPORTS® Benelux kampioenschappen tijdens Boerenrockfestival in Drouwenermond (Nederland)

19 juli 2024

Het STIHL TIMBERSPORTS® Benelux Championship vindt dit jaar plaats tijdens het Boerenrockfestival in Drouwenermond (Nederland) op 17 en 18 augustus. Op zaterdag 17 augustus vinden de Benelux International Women Cup en Rookie Cup plaats. ​ Zondag 18 augustus strijden de zeven beste Belgen en zeven beste Nederlanders om de Benelux titel. Dames en rookies Op […]

Het STIHL TIMBERSPORTS® Benelux Championship vindt dit jaar plaats tijdens het Boerenrockfestival in Drouwenermond (Nederland) op 17 en 18 augustus.

Op zaterdag 17 augustus vinden de Benelux International Women Cup en Rookie Cup plaats. ​ Zondag 18 augustus strijden de zeven beste Belgen en zeven beste Nederlanders om de Benelux titel.

Dames en rookies

Op zaterdag verschijnen de dames en rookies op het podium. In de dameswedstrijd bestijgen 3 Nederlandse dames het podium. Saskia van Drielen, Kim de Beer enMonique Versaevel zijn niet aan hun proefstuk toe. Ze krijgen concurrentie uit 5 andere landen voorgeschoteld: Aude Seel (Frankrijk), Felixa Banck (Denemarken), Alran Uebing (Duitsland), Juliana Einfalt (Oostenrijk) en Nadezda Bakhvalova(Tsjechië).

In de daarop volgende rookiewedstrijd neemt kersvers vice-wereldkampioen Kamiel Van Raemdonck het op tegen nieuwkomers Rune Jacobs, eveneens uit België, en de Nederlander Cornelis Kok. Voor beiden wordt het een eerste podiumervaring ter voorbereiding van het grote werk dat hen op latere leeftijd te wachten staat. Uit Frankijk nemen 2 rookies deel: Dorian Henry en Léo Grangier. De Deense rookie Bo Andersen vervolledigt het deelnemersveld voor de Benelux International Rookie Cup.

Benelux Championship

Op zondag 18 augustus vindt Benelux Championship 2024 plaats. De zeven beste Belgen en zeven beste Nederlanders strijden om de Benelux titel én een ticket voor het wereldkampioenschap dat in november plaatsvindt in Toulouse, Frankrijk. ​

De 7 beste Belgen die zich kwalificeerden zijn titelverdediger Koen Martens, David Bergen, Robin Cuvelier, Arnaud Goudsmedt, Cedric Faymonville, Quinten Verhaert en Koen Jacobs. Voor Nederland kwalificeerde vice-Benelux kampioen Redmer Knolzich vlot, samen met Rik van Drielen, Martijn Harms, Eelco de Beer, Ben Terpstra, Eugène Geerders en Edwin Dost. In totaal nemen dus 14 atleten het tegen elkaar op in een competitie in drie ronden met zes disciplines, inclusief Hot Saw.

Programma TIMBERSPORTS®

Tickets Boerenrockfestival 2024 te koop via deze link: https://shop.paylogic.com/4ed7e7f93bff46358660d6ccc5d065ea/

Boerenrockfestival

Het Boerenrockfestival heeft zich in vijftien voorgaande edities ontwikkeld tot meer dan alleen een muziekevenement. Het festivalterrein biedt een scala aan attracties, waaronder kermisattracties en verschillende motorsporten zoals enduro, motorcross, autocross, bangerstox, autoblubbering en trekkertrek, passend bij de rockscene. Nieuw dit jaar is de toevoeging van het STIHL TIMBERSPORTS® Benelux Championship, waarbij competitief houthakken centraal staat.

Vorig jaar trok het festival ongeveer 50.000 bezoekers, en dit aantal wordt naar verwachting dit jaar geëvenaard. Op de affiches staan namen als Miss Montreal, Davina Michelle, Jannes, Frans Bauer, Marco Schuitmaker, Mooi Wark, Bökkers, Høken met de Heinoos en de WC Experience, die de ‘boerenrockacts’ van de komende editie (15 tot en met 18 augustus) vertegenwoordigen. De weilanden langs de Verbindingsweg bij Drouwenermond, die momenteel verlaten zijn, zullen in augustus omgetoverd worden tot een bruisende festivallocatie waar deze namen het publiek zullen vermaken.

Meer info over Boerenrockfestival
Meer info over STIHL TIMBERSPORTS® – België
Meer info over STIHL TIMBERSPORTS® – Nederland

Ook interessant voor jou