Redmer Knol wint spannend STIHL TIMBERSPORTS® Benelux-kampioenschap in Drouwenermond

Redmer Knol uit Nederland heeft zich op 18 augustus voor de tweede keer gekroond tot Benelux-kampioen STIHL TIMBERSPORTS®. Dit gebeurde tijdens de vijftiende editie van het Boerenrockfestival in Drouwenermond, waar het houthak-evenement deel uitmaakte van een programma vol muziekoptredens en attracties. Zaterdag: Dames en Rookies Op zaterdag behaalden Juliana Einfalt (Oostenrijk) en Kamiel Van Raemdonck(België) […]

25 augustus 2024

Redmer Knol uit Nederland heeft zich op 18 augustus voor de tweede keer gekroond tot Benelux-kampioen STIHL TIMBERSPORTS®. Dit gebeurde tijdens de vijftiende editie van het Boerenrockfestival in Drouwenermond, waar het houthak-evenement deel uitmaakte van een programma vol muziekoptredens en attracties.

Zaterdag: Dames en Rookies

Op zaterdag behaalden Juliana Einfalt (Oostenrijk) en Kamiel Van Raemdonck(België) de overwinning bij respectievelijk de dames en rookies. Einfalt hield sterke concurrenten zoals Felixia Banck (Denemarken) en Alrun Uebing (Duitsland) achter zich, terwijl Van Raemdonck de competitie bij de rookies domineerde, met onder andere een nieuw Benelux-record op de Single Buck met een tijd van 10 seconden 93 honderdsten. Bo Andersen (Denemarken) en Léo Grangier (Frankrijk) eindigden tweede en derde.

Zondag: Strijd om het Kampioenschap

Op zondag namen de mannen het tegen elkaar op, met Redmer Knol die zich na een spannende competitie Benelux-kampioen mocht noemen. Hij versloeg de Belg Koen Martens, die als tweede eindigde, en de lokale favoriet Martijn Harms, die derde werd.

Knol won vier van de zes disciplines, waarbij hij ook een nieuw Benelux-record op de Single Buck vestigde met een tijd van 13 seconden 18 honderdsten. De finale, de spectaculaire Hot Saw, besliste de competitie, waarbij Knol nipt de overwinning pakte.

Blik op het WK

Dankzij hun prestaties verzekerden Knol en Martens zich van een plaats in de Europese ranglijst, waarmee ze vrijwel zeker deelnemen aan het Individual World Championship in Toulouse op 9 november.

De winnaar van het kampioenschap, Knol, sprak over zijn zege: “Met een beetje vermoeidheid na een recente korte reis naar China liep het op vrijdag tijdens ons demo-moment op het Boerenrockfestival niet vlot. Echter toen ik de wedstrijd startte met een vlotte Underhand Chop, wist ik dat ik kans zou maken vandaag. Door meer tijd in Hot Saw training te steken had ik er ook extra vertrouwen in dat ik kans maakte. Hopelijk kan ik die Hot Saw ook nog eens laten draaien in Toulouse. Ook op Single Buck had ik vooraf veel getraind, omdat ik vermoedde dat ik daar het verschil kon maken.”
Na afloop van de wedstrijd zei de beste Belg: “Ik had een goeie dag, maar Redmer had duidelijk nog een betere en daar kan ik mee leven omdat het verdiend is. Redmer was vandaag net iets sterker,” aldus Koen Martens.

Sterke Prestaties en Records

Opvallend waren ook de prestaties van oud-kampioen David Bergen (België), die een nieuw Benelux-record vestigde in de Stock Saw met 9 seconden 52 honderdsten en uiteindelijk zesde werd. Bij de dames werden vijf persoonlijke besttijden genoteerd en haalde Monique Versaevel de titel van Nederlands kampioen binnen. De rookiecompetitie was ook een succes, met twaalf persoonlijke records, waaronder het nationaal record voor Kamiel Van Raemdonck.

De komende maanden richten de beste atleten uit de Benelux zich op het wereldkampioenschap in Toulouse, waar ze zullen strijden om de wereldtitel. Afspraak op 8 november voor de Team competitie waaraan zowel Team België als Team Nederland deelnemen. Daags nadien zijn alle ogen gericht op de individuele competitie.

Ook interessant voor jou