Ontdek CEBEKO achter de schermen op Voka Open Bedrijvendag

4 oktober 2024

Elke eerste zondag van oktober openen honderden bedrijven de deuren voor het grote publiek in het teken van Voka Open Bedrijvendag. Ook CEBEKO uit Torhout zet dit jaar de deuren (en poorten) van hun nieuwbouw voor de eerste maal open. Op zondag 6 oktober kunt u er een exclusieve blik achter de schermen nemen bij het familiebedrijf. Het is overigens de perfecte gelegenheid om hun 40-jarig bestaan en 30 jaar partnership met Yanmar te vieren.

Sinds de opstart in 1983 heeft CEBEKO een mooie weg afgelegd, van klein familiebedrijf tot gevestigde waarde in Vlaanderen. Met jarenlange ervaring in verkoop, verhuur, service verlenen en het leveren van onderdelen voor bouw- en grondverzetmachines kunnen ze klanten een gepaste oplossing bieden. In september 2023 verhuisde het bedrijf naar hun nieuwe site op Bedrijventerrein Ringaert aan de Roeselaarseweg in Torhout. Met 16.500 vierkante meter aan mogelijkheden kon CEBEKO alle activiteiten centraliseren en nieuwe toekomstperspectieven creëren.

Heel wat redenen tot feest

In 2023 mocht CEBEKO maar liefst 40 kaarsjes uitblazen. “Door de drukte die de verhuis met zich meebracht, hebben we dit nog niet uitgebreid kunnen vieren. Open Bedrijvendag is daarom dé perfecte gelegenheid om dit te doen samen met onze klanten, leveranciers, vrienden, familie en buurtbewoners. De verhuis was voor mij een zeer grote mijlpaal in de geschiedenis van CEBEKO. Ik ben dan ook erg trots om te laten zien wat we al bereikt hebben en nog willen bereiken in de toekomst”, vertelt zaakvoerder Tom Dekoninck.

Naast hun 40-jarig jubileum wordt ook de samenwerking met hun hoofdmerk Yanmar gevierd. Al 30 jaar lang zijn CEBEKO en Yanmar vaste partners in compact materieel. Yanmar profileert zich sinds 1912 als marktleider op vlak van kwalitatieve en duurzame mini- en midigraafmachines op rupsen, mobiele graafmachines, rupsdumpers en compacte wielladers. Op Open Bedrijvendag kunnen de bezoekers langs het parcours kennis maken met hun populairste en nieuwste modellen. “We zullen bovendien een echte primeur onthullen die onze samenwerking letterlijk en figuurlijk in de verf zet”, vertelt Tom.

Alles wat er te ontdekken valt

Op 6 oktober wandelt de bezoeker langs een parcours, opgedeeld in diverse zones. Het wordt een dynamisch bezoek met infoborden, schermen en medewerkers die met veel enthousiasme vertellen over hun job. Allereerst kan het grote publiek kennis maken met het CEBEKO machinepark die vandaag de dag bestaat uit meer dan 450 bouw- en  grondverzetmachines en accessoires. Het is ook meteen een display van alle merken uit hun merkenportfolio: Yanmar, Cormidi, Thwaites, Develon en Magni. Ook de rental afdeling en het wagenpark, met diverse vrachtwagens en ingerichte servicewagens, krijgen een plek langs het buitenparcours.

Het parcours gaat verder in het nieuwe hoofdgebouw waar bezoekers een eerste indruk krijgen van de dagelijkse werking binnen de aftersales afdeling. Men kan er de constructie- en servicewerkplaats ontdekken, onder andere voorzien van een spuitcabine, CNC snijtafel en twee rolbruggen. Altijd al eens willen weten hoe een Kardex opslagsysteem werkt en hoeveel voetbalvelden onderdelen er daar in passen? Ook dat komt men te weten tijdens deze ontdekkingstocht.

Aan het einde van het parcours wordt er aansluitend een uitgebreide cateringzone met bar en foodtruck voorzien. Men kan er genieten van een hapje en drankje terwijl de kinderen zich uitleven in de kids corner. Ook voor de volwassenen is er entertainment. Zo kan men deelnemen aan de 90s Skills Challenge van Yanmar waarbij elke deelnemer zijn vaardigheden met een graafmachine kan laten zien. Eerder benieuwd hoe de CEBEKO site eruit ziet vanuit de lucht? Ook dat kan met de ‘sky-high experience’.

Nieuwe carrièremogelijkheden

CEBEKO verwelkomt bovendien graag potentiële nieuwe medewerkers op deze Voka Open Bedrijvendag. Geïnteresseerden kunnen op de jobstand langsgaan om nieuwe carrièremogelijkheden te ontdekken. Deze dag is namelijk het ideale moment om een bedrijf in volle groei van binnenuit te leren kennen. Van ervaren bouwprofessionals tot schoolverlaters of mensen die een carrièreswitch overwegen, iedereen is welkom.

Ook interessant voor jou