Nieuwe CRAMER 82V Professionele Gazonmaaier

28 juni 2024

CRAMER introduceert een echte professionele maaier met een motorvermogen dat hoger ligt dan de meeste benzinemotorvarianten die al jaren op de markt zijn. De maaier beschikt over een piekvermogen van maar liefst 4 kW dankzij een 82V borstelloze DC-motor. Met ruimte voor twee 82V accu’s biedt de maaier een indrukwekkende autonomie, geschikt voor oppervlakten tot […]

CRAMER introduceert een echte professionele maaier met een motorvermogen dat hoger ligt dan de meeste benzinemotorvarianten die al jaren op de markt zijn. De maaier beschikt over een piekvermogen van maar liefst 4 kW dankzij een 82V borstelloze DC-motor. Met ruimte voor twee 82V accu’s biedt de maaier een indrukwekkende autonomie, geschikt voor oppervlakten tot wel 6.000 m².

De rijaandrijving is via in de achterwielen gemonteerde hub-motoren. Zonder V-snaar overbrenging of differentieel heeft de gebruiker volledige controle over de machine. Een nieuwe unieke eigenschap van deze maaier komt naar voren bij gebruik op hellingen.

Wanneer op een schuine helling met een vrijwel volle vangzak gemaaid moet worden, hoeft de gebruiker niet bang te zijn dat de machine ongewild versnelt door het hoge gewicht. De maaier remt op de wielmotoren en behoudt de geselecteerde rijsnelheid. Dit verhoogt de veiligheid bij het werken op extreem schuine hellingen, tot een hellingshoek van 25 graden. De rijsnelheid is variabel instelbaar tot maar liefst 6,4 km/uur.

De machine beschikt over een centrale hoogte-instelling en heeft een maaibreedte van 53 cm. Het maaidek is gemaakt van lichtgewicht aluminium en geschikt voor grasopvang, mulchen, of achterwaartse uitworp bij extreem hoog gras dankzij een deflector. De ergonomie is optimaal door de stuurboom, die in drie hoogtestanden kan worden gefixeerd. De machine is aan de voorzijde voorzien van een draagbeugel.

De metalen wielen zijn uitgerust met een rubberen loopvlak, wat zorgt voor uitstekende tractie. Dit rubberen loopvlak is eenvoudig in de werkplaats te vervangen.

Bediening en instellingen kunnen worden gedaan vanaf het stuur via het robuuste bedieningspaneel dat bekend is van de tweemotorige 76 cm brede 82LM76S. Maaimes snelheid, rijsnelheid, en autonomie status zijn instelbaar en afleesbaar vanaf het digitale display. De machine is tevens voorzien van functionele LED-verlichting aan de voorzijde met een gerichte lichtbundel. Zowel het paneel als de gehele machine heeft beschermingsklasse IPX5, waardoor het onder alle weersomstandigheden kan worden ingezet.

De Cramer 82LM53S is nu beperkt beschikbaar bij erkende dealers vanaf € 1.238,84 excl. BTW (€ 1.499,00 incl. BTW). Vind uw dichtstbijzijnde

Cramer-dealer op www.cramertools.com en ervaar de toekomst van tuinonderhoud.

Ook interessant voor jou