Kersten gaat de elektrische toer op

22 juli 2024

De Duitse fabrikant Kersten brengt zijn populaire K 820 Pro-werktuigdrager met een elektrische aandrijving op de markt. De elektrische werktuigdrager is uitgerust met een elektromotor van EGO, een fabrikant van handgedragen gereedschap en maaiers, die van in den beginne al de keuze maakte om 100% elektrisch te gaan. Met een maximaal vermogen van 3,47 kW […]

De Duitse fabrikant Kersten brengt zijn populaire K 820 Pro-werktuigdrager met een elektrische aandrijving op de markt. De elektrische werktuigdrager is uitgerust met een elektromotor van EGO, een fabrikant van handgedragen gereedschap en maaiers, die van in den beginne al de keuze maakte om 100% elektrisch te gaan.

Met een maximaal vermogen van 3,47 kW of omgerekend 4,72 pk biedt de EGO-motor twee handige werkstanden: Eco, waarbij de motor tegen 2.200 toeren draait, en Turbo, die 2.800 toeren vrijgeeft. Hierdoor kan de gebruiker het toerental afstemmen op het bijhorende hulpstuk. De elektromotor is compatibel met alle 56V-accu’s en laders van EGO. Hij is voorzien van twee accucompartimenten op de motor, die momenteel accu’s van maximaal 12 Ah kunnen bevatten. Een totaal van 1.344 Wh dus. Het is verder mogelijk om een reserveaccu (BAX 1500 met 1.500 Wh) aan te sluiten. De motor start met een eenvoudige druk op een knop, terwijl de aandrijving wordt in- en uitgeschakeld via een hendel.

Naast de K 820 Pro E heeft Kersten nog andere machines zoals de Weedo E lichtgewicht onkruidborstel van een elektrische aandrijving voorzien. Het Kersten-gamma wordt reeds meer dan 25 jaar door Pivabo geïmporteerd en via een dealernetwerk verkocht aan voornamelijk professionele eindgebruikers. De importeur wil met de E-Line van Kersten zoals gebruikelijk demo’s over het hele land uitvoeren De elektrische eenasser is uitgerust met een EGO-motor, en de twee accu’s zijn eenvoudig te vervangen.

De bediening van de K 820 Pro E is zeer gebruiksvriendelijk. Het stuur is in hoogte verstelbaar.

Geluidsarm en emissievrij rijden

De nieuwe elektrische werktuigdrager is ideaal voor gebruik in steden en woonwijken, omdat de aandrijving ter plaatse geen schadelijke uitlaatgassen uitstoot en geluidsarm werkt. Door het compacte ontwerp kan de werktuigdrager ook moeiteloos door smalle straten manoeuvreren. De ergonomische bediening en de vele toepassingsmogelijkheden, zoals vegen, maaien, onkruid verwijderen of sneeuwruimen, zorgen ervoor dat de machine het hele jaar door kan worden ingezet. Als de twee accu’s leeg raken, kunnen ze eenvoudig worden vervangen, zodat het werk niet onderbroken hoeft te worden.

De K 820 Pro E is ideaal om te werken in steden en woonwijken omdat de aandrijving ter plaatse geen schadelijke uitlaatgassen uitstoot en geluidsarm werkt.

Op de elektrische werktuigdrager kunnen verschillende werktuigen worden aangekoppeld waardoor deze het hele jaar door kan worden gebruikt.

Ook interessant voor jou