Gracienne Geenens aangesteld als eerste vrouwelijke voorzitter van Fedagrim

12 oktober 2024

Tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Fedagrim, federatie voor landbouw- en tuinmechanisatie, werd Gracienne Geenens (Eliet) officieel aangesteld als de nieuwe voorzitter. Met haar benoeming schrijft Fedagrim geschiedenis: Geenens is de eerste vrouwelijke voorzitter van de federatie. Zij volgt Johan Colpaert (Altez) op, die gedurende vele jaren met toewijding en professionaliteit de belangen van de leden behartigde.

Bij haar aanstelling sprak Geenens met enthousiasme over haar nieuwe rol: “Al mijn hele carrière ben ik bezig met tuin- en parkmachines, en via die weg heb ik ook Fedagrim leren kennen. Vandaag zet ik een stap verder: ik ga niet alleen voor de belangen van onze tuin- en parkleden aan de slag, maar ook voor al de andere groepen binnen de federatie.”

Geenens benadrukte dat ze de uitdaging vol enthousiasme, passie en een vleugje humor aangaat. Ze ziet haar benoeming als een belangrijke stap in een traditioneel door mannen gedomineerde sector: “Jawel, a little bit of girl power in what has long been a men’s world!”

Fedagrim bedankt Johan Colpaert voor zijn jarenlange inzet en professionaliteit. Onder zijn voorzitterschap groeide de federatie uit tot een krachtige vertegenwoordiger van de land- en tuinmechanisatiesector in België. Als blijk van waardering voor zijn bewezen diensten werd Johan Colpaert met een ereteken bedankt, namelijk een benoeming als Officier in de Leopoldsorde.

Met Gracienne Geenens aan het roer kijkt Fedagrim vooruit naar een toekomst waarin innovatie, teamspirit en de belangen van alle leden centraal staan.

Ook interessant voor jou