Husqvarna presenteert draadloze AWD-robotmaaier

21 oktober 2024

Husqvarna, wereldmarktleider in robotmaaiers, introduceert zijn nieuwste topper op het gebied van gazononderhoud, de Automower 535 AWD EPOS. Deze robotmaaier zonder begrenzingsdraad is de opvolger van de Automower 535 AWD en introduceert een hoop geavanceerde technologie in het segment van het commerciële gazononderhoud. Hij blinkt vooral uit in het maaien van heuvelachtige golfbanen en andere grootschalige faciliteiten.

De Automower 535 AWD EPOS is ontworpen voor ruw, heuvelachtig en golvend terrein en beschikt over vierwielaandrijving (AWD) voor ongeëvenaarde prestaties op de meest veeleisende oppervlakken. Doordat hij hellingen tot 70% aankan, is de robotmaaier perfect geschikt voor het maaien van de ruige randen en oneffenheden op golfbanen, waar precisie en duurzaamheid primeren. Ruw terrein of complexe zones in de buurt van bunkers of andere voorzieningen op de golfbaan zijn geen probleem voor deze robotmaaier, die zo gemaakt is dat hij ook in moeilijk bereikbare zones perfecte maaiprestaties kan leveren.

“Een van de belangrijkste uitdagingen bij het onderhouden van een golfbaan is het maaien van de roughs”, aldus Olle Markusson, Director of Product Management bij Husqvarna. “Met de Automower 535 AWD EPOS hebben we een oplossing gecreëerd die de nieuwste robottechnologie combineert met de kracht en flexibiliteit die nodig is voor moeilijke omgevingen. Greenkeepers kunnen erop vertrouwen dat deze maaier ruw terrein aankan en hoogwaardige maaiprestaties levert.”

Een van de belangrijkste upgrades van de maaier is de draadloze werking met behulp van de EPOS-technologie (Exact Positioning Operating System), die flexibele installatieopties biedt. Doordat je draadloze maaizones kunt programmeren, is het maaiproces gemakkelijk aan te passen aan de specifieke behoeften van golfbanen, inclusief de ruigere omliggende gebieden. Voor wie de voorkeur geeft aan de traditionele installatie, is het nog altijd mogelijk om begrenzingsdraden te gebruiken.

De Automower 535 AWD EPOS is ontworpen om in 48 uur tot 6.000 vierkante meter te maaien en is dus erg efficiënt voor het onderhouden van uitgestrekte gebieden. Daardoor is hij de ideale oplossing voor het onderhoud van golfbanen, waar de ruige omliggende zones speciale aandacht vereisen om ervoor te zorgen dat de baan in topconditie blijft voor spelers en bezoekers. Vanaf het tweede kwartaal van 2025 zal patroonmaaien beschikbaar zijn als software-update, online te installeren.

De Automower 535 AWD EPOS wordt eind februari 2025 gelanceerd op de Europese markt

Ook interessant voor jou