De accudoorslijper STIHL TSA 300 is compact en veelzijdig

24 september 2024

De nieuwe TSA 300 is momenteel de krachtigste accudoorslijper in het STIHL assortiment. Deze compacte en veelzijdige doorslijper is ideaal voor slijpwerk in de tuin- en landschapsbouw en voor gebruik bij boven- en ondergrondse werken, reddingsdiensten en de brandweer. De TSA 300 is uitgerust met een zeer slijtvaste EC-motor en heeft een stille werking met een laag trillingsniveau. In combinatie met een compact ontwerp en een laag gewicht biedt de machine een nauwkeurige geleiding om bouwmaterialen met een dikte tot 110 mm snel en nauwkeurig door te slijpen. De machine start met één druk op de knop. We raden aan om de accu AP 500 S te gebruiken. Eén acculading geeft de machine voldoende energie om tot 20 minuten te werken. De TSA 300 is uitgerust met een elektronisch besturingssysteem dat een optimaal vermogen garandeert tijdens de hele acculooptijd en snijprestaties die vergelijkbaar zijn met die van benzinemachines. Omdat hij emissievrij werkt, kan je de doorslijper ook binnenshuis gebruiken. De machine is beschermd tegen spatwater volgens de IPX4-norm en is dus perfect geschikt voor gebruik bij nat of vochtig weer. Deze nieuwe doorslijper is ook uitgerust met een vertragende rem met recuperatiefunctie. Die vertraagt de doorslijpschijf in slechts enkele seconden en recupereert de energie die tijdens het remmen wordt gewonnen om de looptijd van de accu te verlengen.

De details van de accudoorslijper STIHL TSA 300 in een oogopslag:

  • Krachtig en stil

Met een vermogen van 3 kW (opgenomen vermogen) is de TSA 300 de krachtigste accudoorslijper uit het STIHL assortiment. Zijn krachtige EC-motor maakt indruk door zijn hoog koppel en onderscheidt zich door zijn laag trillingsniveau. De nieuwe magneetfilter van STIHL garandeert een lange levensduur en een constant hoog vermogen. Hij helpt de motor te koelen en beschermt hem tegelijk tegen de metaaldeeltjes die vrijkomen tijdens het slijpen.

  • Uiterst precies

De accudoorslijper is een compacte en veelzijdige machine. Hij is ideaal voor slijpwerk in de tuin- en landschapsbouw, bij boven- en ondergrondse werken, reddingsdiensten en de brandweer. Dankzij de emissievrije werking kan je de doorslijper ook binnenshuis gebruiken. De TSA 300 is uitgerust met een kunstharsdoorslijpschijf van 300 mm en kan bouwmaterialen met een dikte tot 110 mm snel en nauwkeurig doorslijpen. Met zijn compacte ontwerp en het lage gewicht van slechts 8,3 kg, inclusief de accu AP 500 S en de doorslijpschijf, is de machine eenvoudig te hanteren – met precisie en comfort.

  • Krachtig en duurzaam

De TSA 300 is uitgerust met de STIHL Power Boost-functie. De elektronische sturing regelt de temperatuur van de motor en de accu en zorgt dankzij een gecontroleerde vermogensingang en -uitgang voor een maximaal vermogen en een lange levensduur van de accu. Bovendien beschermt ze de accu en de machine tegen oververhitting. Zodra je de bedieningshendel loslaat, brengt de vertragende rem met recuperatiefunctie de doorslijpschijf in enkele seconden tot stilstand. De energie die op deze manier wordt gerecupereerd, wordt teruggevoerd naar de accu (recuperatie) voor een langere looptijd.

  • Modulair accusysteem voor professionele gebruikers

De doorslijper TSA 300 haalt zijn energie uit een lithium-ion-accu van 36 V uit het STIHL AP accusysteem. Het AP accusysteem werd speciaal ontworpen voor de behoeften van professionele gebruikers. Het is spatwaterdicht volgens de IPX4-norm zodat je de machine ook bij slecht weer kan gebruiken. Het systeem omvat naast de accudoorslijper een dertigtal andere machines voor de meest uiteenlopende toepassingen. Er zijn ook accupacks en ruggedragen accu’s met een uiteenlopend energieaanbod en diverse laders. Alle accu’s van het AP accusysteem zijn compatibel met de TSA 300, hoewel we het gebruik van de AP 500 S aanraden. Eén keer opladen geeft de machine voldoende energie om tot 20 minuten te werken.

  • Betrouwbare laadinfrastructuur voor het accupark

Professionele gebruikers moeten er zeker van kunnen zijn dat hun accu’s volledig opgeladen zijn wanneer ze aan het werk gaan en dat ze de hele dag door gebruiksklaar zijn. STIHL biedt hiervoor verschillende oplossingen: van enkelvoudige en meervoudige laders tot een laadkast en een krachtig power station om te gebruiken op plaatsen zonder toegang tot een stroomvoorziening. Verschillende oplossingen maken het mogelijk om een mobiel laadsysteem in voertuigen te integreren. Zo kunnen bedrijven de laadinfrastructuur individueel op hun behoeften afstemmen – van de werkplaats tot op de plaats van gebruik – en zo hun accumachines efficiënt en zuinig gebruiken.

  • Compatibel met STIHL Connected

De accudoorslijper STIHL TSA 300 is compatibel met de STIHL Smart Connector 2 A. Hij kan op die manier heel eenvoudig geïntegreerd worden in de cloudgebaseerde systeemoplossing STIHL connected. Dankzij deze digitale oplossing kunnen professionele gebruikers hun machinepark op een efficiënte manier beheren, onder meer door een gedetailleerd overzicht te geven van alle relevante machinegegevens zoals looptijd, leeftijd, informatie over toekomstige onderhoudsbeurten en de onderhoudsgeschiedenis.

Ook interessant voor jou