EUROPA’S BESTE HOUTHAKKERS BEREIDEN ZICH VOOR OP DE TIMBERSPORTS® EUROPEAN TROPHY 2024 in ZWITSERLAND

24 september 2024

De STIHL TIMBERSPORTS® European Trophy houdt in 2024 halt op een historische locatie. Op zondag 29 september vindt in Bellinzona, de Zwitserse toegangspoort tot de Alpen, de wedstrijd voor de beste Europese TIMBERSPORTS® atleten in Trophy-formaat plaats. In spannende één-op-één duels mogen de beste Europese sporters zich geen enkele onzorgvuldigheid of fout veroorloven – enkel de 10 besten kwalificeren zich voor de World Trophy 2025. De toegang tot het evenement is gratis.

De European Trophy vindt dit jaar plaats op zondag 29 september in het ontzagwekkende Bellinzona, Zwitserland. De beste atleten van het continent strijden niet alleen om Europese glorie, maar ook om kwalificatie voor de 2025 World Trophy.

Tegen de adembenemende achtergrond van de Alpen nemen de atleten het één tegen één tegen elkaar op in de vier iconische TIMBERSPORTS® disciplines Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck en Standing Block Chop. De top 10 plaatst zich al voor de World Trophy van volgend jaar.

De 2024 European Trophy is gratis toegankelijk en wordt ook live uitgezonden vanaf 14.00 uur CEST via de STIHL TIMBERSPORTS® Facebook-, YouTube- en Twitch-kanalen.

De Nederlander Redmer Knol, de winnaar van vorig jaar, zal zijn titel verdedigen
​In het sterk deelnemersveld hoopt het gastland op succes met de doorgewinterde topper Oliver Reinhard alsook met diens landgenoot Severin Bühler. Reinhard hoopt op een verbetering ten opzichte van vorig jaar, toen hij werd gediskwalificeerd in de 16e finales, terwijl Bühler, die debuteert op de European Trophy, zal proberen mee te liften op de golf van lokale steun.

Onder de favorieten bevindt zich Nederlands titelverdediger van de European Trophy, Redmer Knol, evenals de runner-up van vorig jaar, Ferry Svan uit Zweden. Ze krijgen stevige concurrentie van 2024 World Trophy runner-up Matyáš Klíma(Tsjechië) en bekende gezichten zoals Michał Dubicki (Polen), Emil Hansson(Zweden), Danny Martin (Duitsland) en Glen Penlington (Groot-Brittannië).

Ondertussen zal de 17-jarige Belgische 2024 Rookie World Championship zilveren medaillewinnaar, Kamiel van Raemdonck, zich proberen te meten met de profs terwijl hij blijft genieten van zijn doorbraakseizoen.

 

Ook interessant voor jou