Nieuw en Uniek: 100% elektrische voertuig combinatie voor de winterdienst

In een baanbrekende samenwerking introduceren Hilltip, Harpo Machines, Goupil en Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit een nieuwe en unieke 100% elektrische voertuig combinatie voor de winterdienst: een perfecte oplossing voor milieuvriendelijke gladheidsbestrijding in stedelijke gebieden. De volledig elektrische combinatie van voertuig, sneeuwschuif en zoutstrooier biedt een groen en efficiënt alternatief voor traditionele winterdienstvoertuigen. De SnowStriker 1450 LS […]

18 september 2024

In een baanbrekende samenwerking introduceren Hilltip, Harpo Machines, Goupil en Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit een nieuwe en unieke 100% elektrische voertuig combinatie voor de winterdienst: een perfecte oplossing voor milieuvriendelijke gladheidsbestrijding in stedelijke gebieden. De volledig elektrische combinatie van voertuig, sneeuwschuif en zoutstrooier biedt een groen en efficiënt alternatief voor traditionele winterdienstvoertuigen.

De SnowStriker 1450 LS
De kern van deze innovatie is de SnowStriker 1450 LS van Hilltip, een lichtgewicht sneeuwploeg speciaal ontworpen voor compacte elektrische voertuigen, zoals de Goupil G4. Dankzij een voertuigspecifieke adapter kan de sneeuwploeg op een veilige en stevige manier aan het voertuig worden gekoppeld. Deze SnowStriker is ontwikkeld voor effectief sneeuwruimen in krappe stedelijke omgevingen, waar wendbaarheid en lage emissies essentieel zijn. Dit maakt deze combinatie perfect geschikt voor gemeenten, ziekenhuizen, winkelcentra en andere locaties waar milieuvriendelijkheid en compacte afmetingen een vereiste zijn.

De IceStriker 550

Daarnaast is de Goupil uitgerust met de Hilltip IceStriker 550 Combi Strooier. De veelzijdige en hoogwaardige strooimachine is ideaal voor professioneel gebruik in winterse omstandigheden. Deze “full option” uitvoering is uitgerust met een roestvrijstalen frame en een duurzame polyethyleen tank, wat zorgt voor een lange levensduur en bestandheid tegen corrosie. De IceStriker 550 biedt zowel droog zout, nat zout als pekelsproeifuncties, en beschikt over een geavanceerd GPS-gestuurd controlesysteem voor nauwkeurige dosering en efficiënt gebruik van strooimateriaal. Met het nieuwe systeem StrikeSmart Plus biedt deze strooier maximale controle en flexibiliteit voor elke strooibeurt, waardoor hij perfect is voor het beheren van gladheidsbestrijding op wegen, parkeerterreinen en opritten.

De Goupil G4
De Goupil G4 is een compacte, 100% elektrische bedrijfswagen die speciaal is ontworpen voor veelzijdig gebruik in stedelijke omgevingen. Met een maximaal laadvermogen van 1.200 kg en een actieradius tot 200 km biedt de G4 een uitstekende combinatie van prestaties en milieuvriendelijkheid. Zijn compacte afmetingen, robuuste bouw en zero-emissie aandrijving maken het de ideale keuze voor een breed scala aan toepassingen, van gemeentelijke diensten tot logistiek en nu ook winterdienst. Dankzij zijn wendbaarheid en stille werking is de G4 uitermate geschikt voor werkzaamheden in drukke, binnenstedelijke gebieden waar traditionele voertuigen vaak niet kunnen komen.

Samenwerking en innovatie
De ontwikkeling van deze unieke elektrische winterdienstoplossing is een gezamenlijke inspanning van vier innovatieve bedrijven:

  • Hilltip Advanced Ice Control Equipment
    Hilltip is een toonaangevende Finse fabrikant van sneeuwploegen en strooimachines, gespecialiseerd in oplossingen voor gladheidsbestrijding en sneeuwruiming. Hun innovatieve apparatuur wordt wereldwijd gewaardeerd om hun betrouwbaarheid en geavanceerde technologieën.
  • Harpo Machines
    Harpo Machines levert een breed scala aan machines voor gladheidsbestrijding en reiniging. Het bedrijf staat bekend om zijn klantgerichte benadering en maatwerkoplossingen, waarmee het inspeelt op de specifieke behoeften van onder andere groenaannemers en gemeentelijke diensten.
  • Goupil Elektrische Bedrijfsvoertuigen
    Goupil, een pionier in elektrische mobiliteit, ontwerpt en produceert veelzijdige elektrische voertuigen voor professionele toepassingen. Met modellen zoals de G4 zet Goupil zich in om emissievrije alternatieven te bieden voor traditionele bedrijfswagens, wat bijdraagt aan een schonere en stillere stedelijke leefomgeving.
  • Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit
    Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit is al jaren een betrouwbare partner in duurzame transportoplossingen. Ze zijn gespecialiseerd in de levering en service van elektrische bedrijfsvoertuigen en dragen actief bij aan een groenere toekomst door innovatieve mobiliteitsoplossingen aan te bieden.

Perfect voor binnenstedelijke gladheidbestrijding
Deze 100% elektrische combinatie van de Goupil G4, de Hilltip SnowStriker sneeuwploeg en IceStriker combi strooier biedt een duurzame oplossing voor gladheidsbestrijding in binnensteden. Met zero-emissie, laag geluidsniveau en hoge wendbaarheid is dit voertuig ideaal voor inzet op plekken waar de milieu-impact minimaal moet zijn. Dankzij de lichtgewicht constructie en het gebruik van volledig elektrische aandrijftechnologie is deze oplossing perfect afgestemd op de eisen van moderne steden.

Ook interessant voor jou