Precies en ergonomisch

De nieuwe GTA 40 is de eerste mini accukettingzaag in het STIHL assortiment die werd ontworpen voor professionele toepassingen. Ze combineert een laag gewicht en een compact design met topprestaties en is geschikt voor boomverzorging- en bosonderhoudswerk vanop de grond en voor onderhouds- en correctiesnoei in de boom. De uitstekende balans en het slanke ontwerp […]

13 september 2024

De nieuwe GTA 40 is de eerste mini accukettingzaag in het STIHL assortiment die werd ontworpen voor professionele toepassingen. Ze combineert een laag gewicht en een compact design met topprestaties en is geschikt voor boomverzorging- en bosonderhoudswerk vanop de grond en voor onderhouds- en correctiesnoei in de boom. De uitstekende balans en het slanke ontwerp zorgen voor een precieze, comfortabele bediening van de machine, zelfs in dichtbegroeide, struikachtige gebieden. Dit maakt het werk minder vermoeiend, ook bij langdurig gebruik. Bovendien hoeven gebruikers zich dankzij de accutechnologie geen zorgen te maken over uitlaatgassen. Dankzij het lage geluidsniveau kan je zonder gehoorbescherming werken en zonder je omgeving te storen. De krachtige GTA 40 is uitgerust met het zaagblad STIHL Light 01 en de zaagketting STIHL 1/4” PM 3. Met deze mini kettingzaag kunnen professionele boomverzorgers en gemeentewerkers hun onderhouds- en correctiesnoeiwerk netjes en efficiënt uitvoeren in parken, tuinen of langs wegen. Dankzij haar lichte gewicht is de GTA 40 ook ideaal voor snoeiwerk in de kruin van de boom. De handige mini kettingzaag wordt aangedreven door twee 10,8 V lithium-ion-accu’s van het STIHL AS accusysteem. Per acculading kan je meer dan 190 sneden maken met de GTA 40, bijvoorbeeld bij het snoeien van sparrentakken met een diameter van 5 x 5 cm. Zowel de accu’s als de accusnoeizaag zijn IPX4-gecertificeerd, wat betekent dat je ze zonder problemen in natte en vochtige omstandigheden kan gebruiken.

  • Wendbaar en krachtig

De GTA 40 is de eerste mini accukettingzaag in het STIHL assortiment die werd ontworpen voor professionele toepassingen in de boomverzorging en de bosbouw. Deze innovatieve machine is uitgerust met een krachtige EC-motor die indruk maakt door zijn hoog zaagvermogen. Daarnaast onderscheidt de mini kettingzaag zich door haar snelle acceleratie en haar eenvoudige bediening. Ook de standaardpotentiometer voor een traploze toerentalregeling via de bedieningshendel draagt bij aan het gebruiksgemak. Met een gewicht van slechts 2 kg, inclusief accu’s en zaaggarnituur, is de GTA 40 dankzij haar slanke, compacte ontwerp ook geschikt voor nauwkeurig gebruik in struikachtige en dichtbegroeide gebieden. Bovendien kan je met de GTA 40 zowel van bovenaf als van onderaf zagen en steeksneden maken.

  • Efficiënt en een hoog vermogen

De professionele mini kettingzaag GTA 40 is uitgerust met het zaagblad STIHL Light 01 – met geïntegreerd wrijvingsarm kettingtandwiel en een zaagbladlengte van 15 cm – en de smalle zaagketting STIHL 1/4” Picco Micro 3 (PM3) voor een hoog zaagvermogen en een zuivere zaagsnede. Met een kettingsnelheid van 8 m/s is de GTA 40 ook geschikt voor het efficiënt en precies snoeien van dikkere takken. Bovendien is ze standaard uitgerust met een olietank en een oliepomp die de ketting automatisch smeren voor een lang en ononderbroken gebruik.

  • Ergonomisch en comfortabel

Het lage gewicht van de STIHL GTA 40, in combinatie met haar uitstekende balans en ergonomische vorm, zorgt voor een optimaal werkcomfort. Bovendien is de machine zo stil dat je ze zonder gehoorbescherming kan gebruiken. De handgrepen zijn bekleed met een zacht, duurzaam antislipmateriaal voor een goede grip. Zo voer je professionele werkzaamheden snel en moeiteloos uit. Een reeks beproefde functies, zoals de zijdelingse kettingsnelspanner of de gedeeltelijk transparante olietank met gereedschapsloze tankdop, dragen ook bij aan het gebruiksgemak. En de ringen aan beide zijden zijn ideaal voor de bevestiging van een valbeveiliging.

  • Veelzijdig accusysteem

De GTA 40 maakt deel uit van het STIHL AS accusysteem. Dit systeem omvat niet alleen de innovatieve mini accukettingzaag voor professionals maar ook een groot aantal machines voor eigenaars van privétuinen en -terreinen, zoals de accuheggenschaar HSA 40, de accusnoeischaar ASA en de accukantenmaaier FSA 30. De meegeleverde 10,8 V lithium-ion-accu AS 2 heeft een energiedichtheid van 28 Wh en is compatibel met alle machines van het systeem. De GTA 40 werkt met twee parallel gemonteerde AS 2 accu’s, die heel eenvoudig in de twee daartoe voorziene accuvakken in de behuizing te plaatsen zijn. Per acculading kan je met de GTA 40 meer dan 190 sneden maken, bijvoorbeeld bij het snoeien van sparrentakken met een diameter van 5 x 5 cm. De machine en de AS 2 accu’s zijn ontworpen voor professionele gebruikers en zijn IPX4-gecertificeerd. Dit betekent dat je ze ook zonder problemen in natte en vochtige omstandigheden kan gebruiken.

  • Alles in één oogopslag

De mini kettingzaag STIHL GTA 40 kan heel eenvoudig geïntegreerd worden in de cloudgebaseerde systeemoplossing STIHL connected via een Smart Connector, die aan de machine is bevestigd. Dit digitale machineparkbeheer biedt professionele gebruikers onder meer een gedetailleerd overzicht van alle relevante machinegegevens zoals looptijd en leeftijd, informatie over toekomstige onderhoudsbeurten en de onderhoudsgeschiedenis.

Ook interessant voor jou