Demo Days 2024 succesvol afgesloten

De derde editie van DEMO DAYS 2024 is succesvol afgesloten. Drie dagen vol actie, indrukwekkende machines en innovatieve technologieën trokken 5.000 bezoekers naar de Terril Saint-Antoine in Boussu. Ondanks een regenachtige start, lieten de bezoekers zich niet tegenhouden. De uitbreiding naar een driedaags evenement bleek een uitstekende keuze. Op vrijdag tekenden dan ook heel wat […]

10 september 2024
De derde editie van DEMO DAYS 2024 is succesvol afgesloten. Drie dagen vol actie, indrukwekkende machines en innovatieve technologieën trokken 5.000 bezoekers naar de Terril Saint-Antoine in Boussu. Ondanks een regenachtige start, lieten de bezoekers zich niet tegenhouden.
De uitbreiding naar een driedaags evenement bleek een uitstekende keuze. Op vrijdag tekenden dan ook heel wat aankopers en technisch verantwoordelijken van grote bouwbedrijven en lokale besturen present. De bezoekers kregen volop de kans om meer dan 100 werkende machines en trucks in reële werkomstandigheden te testen.
Een van de hoogtepunten was het uitdagende truckparcours, waar diverse pistes en hindernissen de kracht en precisie van de vrachtwagens lieten zien. Naast de grondverzetmachines en trucks waren er standen van leveranciers van uitrustingsstukken, GPS-systemen, automatische vetsmeersystemen en andere innovatieve technologieën.
Primeur: Innovatief mobiel laadpark voor elektrische voertuigen
Deze editie introduceerde DEMO DAYS een unieke primeur: een mobiel laadpark van Fimatec voor elektrische voertuigen. Deze oplossing biedt een duurzame en innovatieve manier om elektrische wagens op te laden op locaties zonder vaste netstroom. Het laadpark, uitgerust met tien Emoss werflaadpalen, maakte het mogelijk om tot 40 elektrische voertuigen tegelijkertijd op te laden en werd gevoed door een indrukwekkende werfbatterij van Atlas Copco met een capaciteit van 575 kWh.
De eerste reacties van zowel bezoekers als exposanten waren zeer positief. “De kwaliteit van de bezoekers was uitstekend, en ondanks het weer was de opkomst fantastisch,” aldus een van de exposanten.
Met veel enthousiasme kijken wij uit naar de volgende editie van DEMO DAYS in september 2026, waar we opnieuw een platform zullen bieden voor innovatie, demonstraties en de nieuwste trends binnen de sector.
MATEXPO | 10 – 14 september 2025
DEMO DAYS | 4, 5 & 6 september 2026

Ook interessant voor jou