McConnel Robocut S300e

22 juni 2024

McConnell was het eerste bedrijf ter wereld dat een op een tractor gemonteerde heggen-schaar lanceerde en heeft gedurende zijn vijfentachtigjarige geschiedenis het voortouw genomen op het gebied van innovatie als de eerste die parallelle armgeometrie, hi-reach armgeometrie en een VFR-systeem aanbiedt.

Armmaaiers én afstandsbestuurde robotmaaiers op rupsen

Daarnaast heeft het bedrijf ook een gamma robotmaaiers op rupsen waarvan de recente Robocut S300e de laatste ontwikkeling is. Deze machine is grotendeels gebaseerd op de Robocut S300 en wordt in de eigen fabriek gebouwd. Vorig jaar werd de machine geïntroduceerd en ondertussen draait de productie op volle toeren. We waren dit voorjaar in Engeland waar we de machine in productie zagen en konden proefrijden.

Deze volledig elektrische hellingmaaier met afstandsbediening behoudt de uitzonderlijke kenmerken van de S300, waaronder een hellingwerking van 55 graden, een bereik van 150 meter en maaien in twee richtingen. Maar door de integratie van accutechniek biedt hij nu hetzelfde hoge prestatieniveau, zonder uitstoot en met minder lawaai.

De Robocut S300e wordt aangedreven door twee geavanceerde Vanguard 48V-lithiumaccu’s, die een looptijd van maximaal 4 uur bieden voor ononderbroken gebruik op een enkele lading. Het opladen van de accu’s duurt ongeveer 8 uur. Voor meer rendement is er een snellaadoptie beschikbaar, die de laadtijd tot slechts 4 uur terugbrengt.

Deze afstandsbestuurde hellingmaaier is ontworpen voor maximale efficiëntie en heeft een nieuw roterend mulchmaaidek van 1,1 m dat speciaal is ontworpen voor elektrisch gebruik. Uitgerust met twee krachtige motoren, die de messen direct aandrijven, zorgt dit innovatieve ontwerp voor optimale efficiëntie en superieure maaiprestaties, wat resulteert in een effectievere en stillere maaiervaring. De maaier kan ook worden uitgerust met gps-besturing. In dat geval gebruikt McConnel de technologie van Trimble. De maaier kan, gekoppeld met deze gps, tot 25 mm nauwkeurig werken tot op een afstand van 150 meter. Het grote voordeel is dat er geen verloren overlap meer is en dat de maaidata kunnen worden opgeslagen voor toekomstig gebruik. Deze kit kan op alle Robocuts (vanaf bouwjaar 2018) worden opgebouwd.

Ook interessant voor jou