Het blad over de mechanisatie in tuin en groene zones, met een knipoog naar de mens erachter.

Actueel Nieuws

Dabekausen HagenProfi Gen II

Voor mooie, volle en natuurlijke hagen is regelmatig snoeien een must. Daarnaast trekt een volle haag meer kleine dieren aan. Toch zien veel groenbeheerders op tegen het regelmatig snoeien van hagen langs openbare wegen of weilanden. Dit kost namelijk veel tijd en bezorgt overlast, maar dit probleem is verleden tijd met de uiterst snelle en efficiënte HagenProfi Gen II snoeioplossing van Dabekausen.

Regelmatig snoeien

Met de tweede generatie HagenProfi snoeioplossing is het geen probleem om de optimale frequentie van twee of drie keer snoeien per groeiseizoen te realiseren. Het HagenProfi totaalconcept, dat door Dabekausen ontwikkeld is, maakt het namelijk mogelijk om hagen, bijvoorbeeld langs wegen in één enkele werkgang efficiënt te snoeien en tegelijkertijd het gesnoeide materiaal te versnipperen en op te ruimen. 

 

Snelle maaier, hakselaar en afzuiger in één

Een Power RM1250pro mulchmaaidek, uitgerust met vier messen en een werkbreedte van 1,25 meter, snoeit plantaardig materiaal tot een diameter van 25 mm. Direct na het snoeiproces wordt het gesnoeide materiaal verkleind door een nieuw ontwikkelde trommelhakselaar, die optioneel leverbaar is. Hierdoor worden verstoppingen in het systeem tot een minimum beperkt en biedt de nieuwe HagenProfi nog hogere prestaties. Het fijn gehakselde snoeisel wordt onmiddellijk opgezogen, opgevangen en daarna efficiënt afgevoerd. Hierdoor hoeft er niet opgeruimd te worden en helpt dit de bodem te verschralen. De kans op onkruid is daarmee kleiner en daarmee wordt bespaard op de kosten van het groenonderhoud.

Als de tractor op een vlak oppervlak rijdt, kan een rij- en maaisnelheid van meer dan vijf kilometer per uur worden bereikt. Gemiddeld ligt de werksnelheid tussen de 3 en 3,5 km/u.

 

Ideaal op fietspaden

Een ander sterk punt van de HagenProfi is het gebruiksgemak op fiets- en wandelpaden, waar de gebruikelijke maai- en haagsnoeicombinaties meestal niet kunnen worden gebruikt. De compacte maai-/afzuigcombinatie kan op smalle trottoirs rijden, want het systeem kan zelfs op semi-compacte tractoren en werktuigdragers met een beperkt aandrijfvermogen worden gebouwd.

 

Optimaal op elkaar afgestemd

De HagenProfi Gen II is een eigen ontwikkeling van Dabekausen, gebaseerd op de bewezen McConnel-technologie. De gekozen componenten van het systeem zijn optimaal op elkaar afgestemd. Voor de nieuwe generatie is de gewichtsverdeling en de hydraulische aansturing van het systeem substantieel verbeterd. Hierdoor is het mogelijk om comfortabel en snel te werken voor nog meer tijdwinst.

Neem contact met ons op voor meer informatie of een live demonstratie.

 

 

www.dabekausen.com      


Gepost op: 08-06-2020

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar