Het blad over de mechanisatie in tuin en groene zones, met een knipoog naar de mens erachter.

Actueel Nieuws

Strak gesnoeide hagen? Met Kärcher’s nieuwe HGE draadloze heggenscharen wordt het kinderspel!

Of hij nu dient als bescherming tegen inkijk, als perceelafscheiding of als decoratief element, een haag versterkt het uiterlijk van elke tuin. Tenminste, als hij regelmatig gesnoeid wordt. Kärcher heeft met zijn nieuwe draadloze heggenscharen HGE 18-45 Battery, HGE 18-50 Battery en HGE 36-60 Battery het perfecte gereedschap in huis. De draadloze toestellen imponeren door hun nauwkeurige snijbewegingen, ergonomisch gebruik en slimme accessoires. Zo worden hagen en struiken blikvangers in elke tuin.

 

Scherp in alles: de HGE-apparaten met 18-voltbatterij.

De diamantgeslepen messen van de HGE 18-45 Battery en de HGE 18-50 Battery staan garant voor uiterst nauwkeurige snijbewegingen. De HGE 18-45 Battery heeft een snijlengte van 45 cm, bij de HGE 18-50 Battery is dit 50 cm. Aan de voorkant van het mes zijn de tanden hoekiger. Met deze zaagfunctie kunnen ook takken afgesneden worden die groter zijn dan de tandafstand, omdat de tanden in meerdere snijbewegingen door het hout zagen.

De HGE 18-50 Battery beschikt over een mespuntbeschermer om beschadiging van wanden of de grond te voorkomen. Bij horizontale snijbewegingen blijkt de veegkam een handig accessoire te zijn. Als hij geheel over het mes geschoven wordt, voert hij gesnoeide takken en bladeren af. Hierdoor vallen ze niet in de heg maar op de grond, waar ze vervolgens in een handomdraai opgeruimd kunnen worden. Bovendien onderscheidt de HGE 18-50 Battery zich door de tot wel 180° draaibare handgreep, die in vijf standen gezet kan worden. Hierdoor kan het apparaat in elke werkhouding ergonomisch gebruikt worden.

 

Vol vermogen met de 36-voltbatterij

Of een heg nu gemodelleerd of gesnoeid wordt, de HGE 36-60 Battery levert met zijn diamantgeslepen mes en zijn snijlengte van 60 cm optimale resultaten. Naar gelang de toepassing kan via de tweetraps snelheidsregeling gekozen worden uit maximaal vermogen (stand 2) en maximale snelheid (stand 1). Dankzij de draaibare handgreep, die in vijf standen ingesteld kan worden, is tuinonderhoud voortaan een fluitje van een cent. De HGE 36-60 Battery beschikt ook over de zaagfunctie, de mespuntbeschermer en de veegkam. Alle modellen worden geleverd met een geïntegreerde tweehands-veiligheidsschakelaar die onbedoeld starten voorkomt. De heggenschaar schakelt dan automatisch uit zodra een van beide handen de handgreep loslaat.

 

Kärcher Battery Universe

De 'Kärcher Battery Universe' omvat twee batterijplatformen met steeds meer apparaten: van hogedrukreiniger en bladblazer tot multifunctionele zuiger. Zowel de compacte 18-voltbatterijen als de krachtige 36-voltbatterijen zijn verkrijgbaar met verschillende capaciteiten, zodat een breed toepassingsgebied bestreken wordt. Het bijzondere: de accu's zijn 100% compatibel met alle Kärcher-apparaten uit dezelfde spanningsklasse, ongeacht of ze nu behoren tot het Home & Garden-assortiment of het Professional-assortiment. Een unique sellingpoint van de Kärcher-batterijen is het lcd-scherm met 'Real Time Technology', dat naast de resterende accucapaciteit ook de resterende werk- en laadtijd in minuten aangeeft. De behuizing van de batterijen is uiterst stootvast en overeenkomstig beschermingsklasse IPX5 stof- en spatwaterdicht. Dankzij het efficiënte temperatuurbeheer leveren de batterijen ook bij intensief gebruik een uitstekend vermogen. Hierbij beschermt de slimme celmonitoring tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading. Als een apparaat langere tijd niet gebruikt wordt, zorgt de procesgestuurde, automatische opslagmodus van de Battery Power-accu's voor een lange levensduur van de cellen.

 

Benieuwd naar de nieuwe draadloze heggenscharen van Kärcher? https://www.kaercher.com/be/online-shop.html

 

 

 


Gepost op: 20-04-2020

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar