Het blad over de mechanisatie in tuin en groene zones, met een knipoog naar de mens erachter.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.Greentechpower op FacebookAgenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.

Actueel Nieuws

Hybride frontmaaier P 535HX van Husqvarna – de eerste in zijn soort

Husqvarna stelt duurzaamheid voorop

Husqvarna – een van 's werelds grootste producenten van bos-, park- en tuinproducten – lanceert zijn nieuwe hybride frontmaaier P 535HX. Door gebruik te maken van hybride technologie is de CO2-voetafdruk kleiner dan bij een frontmaaier op diesel alleen, en in de elektrische transportmodus rijdt de maaier alleen op accuvermogen, wat minder geluidsoverlast geeft. In combinatie met een krachtige frontmaaier zorgen deze kenmerken voor een maximale productiviteit, waardoor het mogelijk is om veeleisende taken uit te voeren die voorheen voorbehouden waren aan grotere zitmaaiers.

De hybride frontmaaier Husqvarna P 535HX is ideaal om grotere gazons en groene ruimten tiptop in orde te houden, en ook nog op een efficiënte manier die de operator kostbare tijd bespaart. De krachtige frontmaaier beschikt over voldoende vermogen om een extra breed maaidek aan te drijven en is bijzonder wendbaar, zodat hij moeilijke plaatsen kan bereiken, in smalle ruimtes en op hellingen kan werken. Dankzij de nauwkeurige tractiecontrole is er ook minder kans op beschadigen van het gras en op wegschuiven. 

Multifunctioneel
De functies van de Husqvarna P 535HX zijn ontworpen met het oog op geweldige resultaten in het onderhoud van buitenruimtes. Zo geeft het hybride systeem, dat een dubbele energiebron koppelt aan een hoog rendement, de Husqvarna P 535HX een buitengewoon hoog vermogen, maar met behoud van een compact en wendbaar formaat. De aandrijving vermindert het totale brandstofverbruik met wel 30%, wat een kleinere CO2-voetafdruk en lagere operationele kosten oplevert. De Husqvarna P 535HX is bovendien HVO100-hernieuwbaar en geschikt voor synthetische diesel, voor een nog kleinere ecologische voetafdruk.

Daarnaast kan de Husqvarna P 535HX zijn hele motorvermogen aanwenden voor aangesloten accessoires terwijl hij tegelijkertijd zijn volledige aandrijfvermogen behoudt. Dit dankzij de hybride technologie van de maaier. In zware omstandigheden is het mogelijk om de twee energiebronnen - accu en diesel - te combineren om meer werk gedaan te krijgen. Het systeem is ook aangenaam in gebruik en laat zich vlot en stil bedienen. 

Ten slotte, is de frontmaaier niet alleen geschikt voor drukke buitenruimtes, maar veroorzaakt hij ook in delicate binnenruimtes weinig overlast. Dit is mogelijk doordat de dieselmotor van de maaier uitgeschakeld kan worden om hem op accuvermogen te verplaatsen, dus zonder uitlaatgassen of lawaai, maar wel op volle snelheid indien nodig.

Krachtige belichting
Het vernieuwde koplampsysteem van de Husqvarna P 535HX omvat een nieuw groot- en werklichtsysteem, dat belangrijke zones verlicht om het werk te vergemakkelijken in omgevingen met weinig licht. De maaier bevat ook een nieuw HMI-display om waardevolle informatie over de status van de machine aan de bestuurder door te geven, voor een optimale opvolging en productiviteit.

Fredrik Edholm, Product Application Manager bij Husqvarna, geeft uitleg: "De hybride frontmaaier P 535HX is de eerste in zijn soort voor Husqvarna. We hebben vijf jaar hard gewerkt aan deze duurzame maaier met een lage uitstoot, vanwege de groeiende vraag van tuinarchitecten en gemeenten om grasvelden het hele jaar door perfect in orde te houden. We zijn ervan overtuigd dat de P 535HX zal bijdragen aan de productiviteit van professionals: hij is snel en efficiënt, stuurt erg makkelijk en heeft een R180-maaidek waardoor maaien in verschillende grasomstandigheden mogelijk is. De nieuwe maaier kan ook smalle ruimtes bereiken, waardoor er na gebruik minder handmatig werk nodig is. Daardoor is hij een aanwinst voor professionals die een betrouwbare oplossing willen voor dagelijks gebruik."

Beschikbaarheid
De Hybride frontmaaier P 535HX is op aanvraag beschikbaar vanaf medio 2020 via Husqvarna Professional.


Gepost op: 27-11-2019

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar