Het blad over de mechanisatie in tuin en groene zones, met een knipoog naar de mens erachter.

Actueel Nieuws

Nationale Grasdag

Volgende week is het zover! De Nationale Grasdag opent voor de 13de keer haar deuren en verwelkomt de voltallige groensector in het West-Vlaamse Pittem.

Op vandaag noteren we meer dan 1.000 inschrijvingen (tuinaanleg, openbare besturen, adviesbureaus, tuinarchitecten, greenkeepers,  …) en een 400-tal studenten (3de graad tuinaanleg en -onderhoud + 7de jaar specialisatie) verspreid over de 2 dagen.  

Dit zit al goed!  

 

Indien nog niet aangemeld, dan nodigen wij jullie bij deze van harte uit om ons een bezoekje te brengen. Een persmap met alle persberichten van de organiserende partners, een overzicht van de machines en nieuwigheden van alle exposanten en een programma van de dag liggen voor jullie klaar in de registratietent.

Het thema van dit jaar is toepasselijk: “Klimaatveranderingen en Gazon.  Wat nu?”.  Via de 4 thematische workshops proberen we alvast heel wat nuttige tips & tricks mee te geven die direct in de praktijk kunnen omgezet worden.

Een plan van het demoterrein en een kort overzicht van het programma vinden jullie in bijlage. Voor alle verdere info verwijs ik graag naar de website www.nationalegrasdag.be

 

Plaats van afspraak:

Graszoden David Lannoo – Hoogrokersstraat 6 - 8740 Pittem. U bereikt de parking in de Hoogrokersstraat het gemakkelijkst via de Brugsesteenweg.

 

Openingsuren:

Het demoterrein is doorlopend toegankelijk van 9.00 u. tot 18.00 u.

 

Wij zien er alvast naar uit jullie in Pittem te mogen verwelkomen!

 

 

 

Programma

 

09.00 u. – 13.00 u.Scholenbezoek

Wij krijgen verspreid over de 2 dagen een 400-tal studenten (3de graad + specialisatiejaar tuinaanleg) op bezoek.  Er is voor hen een wedstrijd uitgewerkt waarbij ze op alle standen een vraag moeten beantwoorden of waar ze een doe-proef voorgeschoteld krijgen.  De winnende school gaat naar huis met een prijzenpakket (naturaproducten) t.w.v. 550€ aangeboden door de organiserende partners Advanta, Bayer, Compo Expert, ICL, Terracottem en David Lannoo waar we te gast zijn.

 

10.00 u. – 13.00 u.Fytolicentievorming 

Tijdens de Nationale Grasdag kan er voor de vierde maal een fytolicentie-opleiding gevolgd worden. Onze praktijkdag is door de Vlaamse overheid erkend als vormingsactiviteit voor het behoud en/of verlenging van de fytolicentie naar de tuinaannemer toe. Er worden 2 identieke opleidingen voorzien, nl. op woensdag 4 en donderdag 5 september en dit telkens om 10.00 u..

 

Thematische workshops

In de namiddag zijn er 4 thematische workshops voorzien.  Bedoeling is dat er een korte introductie wordt gegeven op de workshop met een duidelijke link naar het thema van de Nationale Grasdag.

Klimaatveranderingen en gazon.  Wat nu?

Aansluitend volgen verschillende machinedemonstraties door de exposanten.  Waar ze doorgaan kan u op het demoplan (zie ommezijde) terugvinden.

14.00 u.Veldbloemen

Kan ik overal veldbloemen inzaaien?  Hoe kunnen we de slaagkansen verhogen?

14.00 u.Spuit- en doseertechnieken, persoonlijke bescherming en veiligheid

Wat is het probleem en welk product moet ik kiezen?  Welke spuittechniek kiezen?  Hoe veilig werken?

14.30 u.Gazonrenovatie

Renoveren, heraanleggen of gewoon water geven?

 

14.30 u.Maaien

Wanneer mag ik de eerste keer maaien na in- of doorzaai? Waar moet ik extra op letten?

 

Gepost op: 31-08-2019

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar