Het blad over de mechanisatie in tuin en groene zones, met een knipoog naar de mens erachter.

Actueel Nieuws

Werktuigendagen 2019: verrassend veelzijdig!

Op zaterdag 21 en zondag 22 september 2019 vindt naast de expresweg N60 in Oudenaarde de 34ste editie van de Werktuigendagen plaats. Met bijna 200 exposanten en 70.000 bezoekers is dit evenement een niet te missen afspraak voor iedereen die affiniteit heeft met landbouw. Maar ook de groensector staat op de Werktuigendagen in de schijnwerpers. 

 

De Werktuigendagen zijn de voorbije halve eeuw uitgegroeid tot een begrip in de landbouwwereld. Dit heeft alles te maken met het unieke karakter van dit evenement: geen statische tentoonstelling, maar de land- en tuinbouw in beweging. Meer dan 300 moderne machines demonstreren en werken ter plaatse, wat ongezien is op deze schaal.

De demonstraties, die plaatsvinden op een terrein van ruim 120 hectare, zijn gegroepeerd rond 3 sectoren: akkerbouw, tuinbouw en de groensector. Bijna alle aspecten komen aan bod: van het oogsten van gewassen over grondbewerking, zaaien, spuittechnieken, onkruidbestrijding, inkuiltechnieken tot bemesting en landschapsonderhoud. 

Maar ook naast de demo’s valt in Oudenaarde heel wat te beleven. Zo vinden de bezoekers er een groot aanbod aan teelten (door de deelnemende zaadfirma’s voor de gelegenheid gezaaid of gepland) en een uitgebreide tentoonstelling van producten en diensten. Dierenliefhebbers kunnen zaterdag terecht op de provinciale fokveedag voor runderen. En voor wie niet genoeg kan krijgen van machines, is er ook nog het oldtimergebeuren. Je kan dus zowel moderne als historische landbouwmachines live aan het werk zien.

 

Park&Tuin met STIHL TIMBERSPORTS® als blikvanger

De deelnemende firma’s aan de Werktuigendagen focussen niet enkel op de professionele landbouwer. Zo is er ook een interessant gamma aan producten voor de groensector te vinden.

Verspreid over het terrein zijn er bijna 15 tractormerken vertegenwoordigd, die uitpakken met hun nieuwste modellen in alle maten. Daarnaast zijn er een tiental fabrikanten van karren en trailers aanwezig, alsook heel wat firma’s met kleine graafmachines, hakselaars en ander klein materiaal.   

Op het terrein achter het Moriaanshoofd, vlakbij de hoofdingang, richt de organisatie een Park&Tuin-zone in, met onder meer demonstraties van grasmaaiers en zelfs boomwerken. Blikvanger daar is het unieke spektakel van STIHL TIMBERSPORTS®, de koningsklasse van de houthakkerssport. Na de gesmaakte demo van 2017 zijn de Werktuigendagen nu de trotse gastheer van het Benelux Championship 2019 en de European Trophy. 

Op zaterdag zullen de atleten strijden om de Benelux-titel én een ticket voor het wereldkampioenschap. In 6 zaag- en bijldisciplines zullen zij met een optimale combinatie van techniek, kracht en precisie de snelste tijden proberen neerzetten. 

Op zondag kunnen de betere Benelux-sporters zich in 4 disciplines meten met de Europese toppers met als doel zich te kwalificeren voor de Champions Trophy in 2020.

De spanning zal dus 2 dagen lang letterlijk en figuurlijk te snijden zijn! 

 

 

Praktische info

Wanneer: zaterdag 21 en zondag 22 september 2019, van 09.00u tot 18.00u.

Waar: langs de N60 in Heurne (Oudenaarde)

Toegangsprijs: € 13, kinderen (-12j) gratis

Voor meer info: www.werktuigendagen.be

 

Programma STIHL TIMBERSPORTS®

Zaterdag 21/09: 10.30u: Rookies & Dames wedstrijd / 15.00u: Benelux Kampioenschap 2019

Zondag 22/09: 14.00u: European Trophy 2019

Voor meer info: www.stihl-timbersports.be

 


Gepost op: 02-07-2019

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar