Het blad over de mechanisatie in tuin en groene zones, met een knipoog naar de mens erachter.

Actueel Nieuws

13de editie van de Nationale Grasdag - 4 en 5 september 2019

Nationale Grasdag 'on tour'

4 & 5 september 2019

Tweedaagse praktijkdag voor groenprofessionals

 

'Klimaatverandering en gazon. Wat nu?

Kwaliteit wordt beloond!'

 

De Nationale Grasdag wordt 13! Voor het eerst trekken we richting West-Vlaanderen en zijn we te gast bij graszodenteler David Lannoo in Pittem. Honderden tuinaanleggers, groendiensten, greenkeepers en professionals zijn er welkom op woensdag 4 en donderdag 5 september om kennis te maken met een breed spectrum aan grasveldbenodigdheden, tips & tricks en expertise in verschillende domeinen.

 

Het thema dit jaar is 'Klimaatverandering en gazon? Kwaliteit wordt beloond!' Te droog, te nat, te weinig licht, te koud ... Elk gazon heeft met weersextremen af te rekenen. Wat is de impact van het klimaat op gras? Hoe wapen je je als tuinaanlegger tegen deze extremen? Het antwoord: vertrouw op kwaliteit. Onze tientallen standhouders antwoorden deskundig op al je vragen, en geven je meteen nuttige tips & tricks, direct omzetbaar in de praktijk. Zodat je jouw gazons perfect kan houden.

 

Op beide professionele netwerkdagen ontdek je alle facetten rond aanleg, renovatie en onderhoud van gazon, sportvelden en openbaar groen. Alle specialisten zijn ter plaatse: grasspecialisten, leveranciers van meststoffen, gewasbescherming en grondverbetering, machineproducenten, beroepsverenigingen ... 

 

Demonstraties

Gazonrenovatie of nieuwe inzaai? Verticuteren, doorzaaien, prikken en beluchten? Werken met accumachines? Wat doen bij mos, onkruid, engerlingen? Beregening, drainage en wetting agents? Spuit- en doseertechnieken? Persoonlijke bescherming en veiligheid? Elke middag zijn er demonstraties van machines, producten en systemen die het leven van de groenprofessional gemakkelijker, aangenamer en kwalitatiever maken. 

 

In het kader van biodiversiteit en duurzaam groenbeleid zetten we ook deze editie fel in op het gebruik van veldbloemen. Zo zaaiden we een aantal eenjarige en langbloeiende veldbloemenmengsels ter plaatse in. En zijn er ook rond dit aspect interessante demonstraties.

 

Opleiding fytolicentie 

De Nationale Grasdag is erkend als vormingsactiveit voor het behoud of verlengen van de fytolicentie. Dit jaar is er terug een praktijkgerichte fyto-opleiding voorzien (3 uur) op beide dagen, telkens in de voormiddag. Beide programma's zijn identiek, je kan dus kiezen welke datum best past. Mis deze kans niet en schrijf je vandaag nog in via de website www.nationalegrasdag.be.

 

 

 

 

Praktische info

De Nationale Grasdag is een organisatie van 5 toonaangevende bedrijven uit de groensector: Advanta (Limagrain), Bayer, Compo Expert, ICL en TerraCottem. En wordt ondersteund door de erkende beroepsverenigingen.

 

Het proefveld in de Hoogrokersstraat 6, 8740 Pittem is op beide dagen exclusief voor professionals en tuinaanleggers opengesteld van 9.30u. tot 18.00u. Hier vind je alles over gras en zoveel meer op één groot demoterrein. Dé plek ook voor een informele babbel met collega’s en/of branchegenoten in de gekende gemoedelijke sfeer.

 

Voorinschrijving verplicht via www.nationalegrasdag.be

 

Gepost op: 20-06-2019

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar