Het blad over de mechanisatie in tuin en groene zones, met een knipoog naar de mens erachter.

Actueel Nieuws

Advanta zet heel België in de bloemen

Meer dan 20 voetbalvelden vol bijensnoep 

 

2.000 snackbars voor bijen en insecten. Ongeveer 20 voetbalvelden uitbundige bloemenpracht. Dat is het fantastische resultaat van de actie 'Zet heel België in bloei' die gras- en bloemenmengselspecialist Advanta de afgelopen maand opzette in nauwe samenwerking met honderden groenprofessionals en groendiensten van tal van steden en gemeenten. "Welk weer het deze zomer ook wordt, deze actie zorgt er sowieso voor dat onze vlinders en bijen een stevige opkikker krijgen."

 

"Vroeg of laat eindigen klimaatacties in een negatieve sfeer, met kritiek van voor- en tegenstanders. Via onze bloemenactie wilden we daarin verandering brengen. Samen met handelaars, tuinaanleggers en groenbeheerders een positief signaal geven”, vertelt Erik Truyers, Sales & Product Manager België van Advanta. "Want bijen, vlinders en andere bestuivers hebben we keihard nodig voor onze leefomgeving." 

 

"We riepen geïnteresseerde groenprofessionals op om hun tuinen, stad of gemeente in de bloemen te zetten.  Ze kregen daarbij van ons 100 gram gratis bloemenmengsel (zonder verdere aankoopverplichting). Ruim voldoende voor het inzaaien van een mooie bloemenweide."

 

De reacties waren overweldigend. Meer dan 2.000 aanvragen stroomden binnen. Goed voor meer dan 20 voetbalvelden vol kleurrijke, heerlijk geurende veldbloemen waarvan bestuivers kunnen blijven snoepen.  

 

De kracht van veldbloemen

"Veldbloemen kleuren telkens anders, ruiken lekker en zijn een belangrijke bron van pollen en nectar voor bijen, vlinders en andere insecten.  Veel van onze bloemenmengsels bestaan uitsluitend uit soorten met een 100 % inheemse genetica. Bloemen die oorspronkelijk uit onze regio afkomstig zijn. Waardoor ze perfect passen in een duurzaam en biodivers beleid."

 

"Bovendien bevatten onze mengsels enkel bloemzaden en sterke, stressresistente planten. Waardoor ze relatief lang tegen droogte kunnen en de concurrentie met onkruid makkelijk aangaan. Ze zijn ook onderhoudsvriendelijk en dus kostenefficiënt."

 

Prachtige klaprozen en margrieten in de berm, een bloemenweide met duizendblad en blauwe korenbloem en een kleurig veldboeket van een braakliggend terrein? Dankzij de vele  veldbloemenmengsels zal alles plots stukken aantrekkelijker ogen. Komt de natuur terug in de stad. 

 

www.advantaseeds.be


Gepost op: 28-05-2019

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar