Het blad over de mechanisatie in tuin en groene zones, met een knipoog naar de mens erachter.

Laatste magazines


Bekijk hier het hele magazine archief.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Greentechpower op FacebookBekijk artikel


Augustus 2020 » Voorwoord » Afgelaste beurzen

Afgelaste beurzen

Waarheid van het seizoen

‘Beter een kleine meester dan een grote knecht.’ (Auteur onbekend)

 

 

Iedereen in de sector keek er zo naar uit. Demo Groen en Demo Days, begin september. Het eerste trefpunt voor de sector dit jaar. Einde juli werd ons voorgehouden dat ‘de cijfers’ van de besmettingen weer aan het stijgen waren waardoor er geen groepen van meer dan 200 mensen meer toegelaten werden tijdens de maand augustus. De angst haalde het op het gezond verstand, waardoor er maatregelen genomen werden die iedere organisator verplichtten om alle voorbereidend werk stop te zetten en zijn beurs af te voeren.

Zulke ‘evoluties’ en de maatregelen die er van hogerhand op volgen, zorgen dat de mensen bang worden. Corona is een van de dingen die op ons pad zijn gekomen en er zullen nog andere volgen. De vraag is hoe we ermee gaan omgaan. Mondkapjes dragen, afstand houden, handen ontsmetten en die dingen, zijn geen duurzame oplossing. Wachten op een vaccin dat pakken zware metalen bevat nog minder. Hoeveel mensen zijn er niet die van een vaccin tegen de griep nog zieker zijn geworden dan wanneer ze er geen zouden gekregen hebben?

En terwijl de aandacht wordt afgeleid, zijn er in de achtergrond nog andere dingen gaande. Naast corona steekt ook de opkomst van een 5G-netwerk de kop op. Bewust – of ongelukkig toevallig? – wordt dit netwerk uitgebouwd terwijl alle aandacht in de mainstream-media naar corona gaat. En ja, de opkomst van dit 5G-netwerk maakt veel mensen bang. We nemen de ruimte in dit magazine om een artikel te wijden aan wat 5G is en wat de mogelijkheden zijn. Maar we staan ook stil bij de gevaren.

Tijden zijn stevig aan het veranderen en de wereld maakt een complete transitie door. Van hogerhand wordt er gemanoeuvreerd om de economie te sturen. Maar welke economie? Die van de multinationals en de banken? Of die van de middenstand? Deze middenstand werd door de regeringsmaatregelen zwaar ontregeld en zonder perspectieven gezet: de overheid als stimulator van het economisch leven?

 

Kleine meester of grote knecht?

Slotsom van heel het verhaal is: we moeten ons leven zelf in handen nemen en ons niet als hulpbehoevenden gaan opstellen. We zitten met z’n allen in een transitie en kunnen maar beter ons immuniteitssysteem versterken, zowel op vlak van gezondheid als op materieel vlak. Er zullen meer clusters van samenwerking gevormd worden van kleinere bedrijfjes of individuen waarbij de ene keer X, Y en Z samenwerken, en de andere keer B,F, R en Z. Een groot gedeelte van de massaconsumptiegoederen zal onvermijdelijk via het internet verkocht worden. Tegelijk zal er ruimte komen voor echt persoonlijk maatwerk.

Geen serieproductie met wat keuzemogelijkheden, maar echt op de persoon toegespitst maatwerk. En dat zal enkel door de middenstandsbedrijven geproduceerd of gerealiseerd kunnen worden. Een hoopgevende toekomst lacht ons toe als we deze stap mee durven zetten.

Verderop in dit magazine, op pagina 34 en 35, staat een artikel over duurzaamheid en transitie. Daarin legt de Nederlandse professor Jan Rotmans uit hoe we van dit tijdperk naar een volgend zullen overgaan. In het licht van wat er nu rondom ons gebeurt, is het een aanrader om dit te lezen.

 

De redactie

 

U leest:Nieuws