Het blad over de mechanisatie in tuin en groene zones, met een knipoog naar de mens erachter.

Laatste magazines


Bekijk hier het hele magazine archief.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Greentechpower op FacebookBekijk artikel


Maart 2019 » Voorwoord » Wat is de klant bereid om voor jouw product te betalen?

Wat is de klant bereid om voor jouw product te betalen?

Waarheid van het seizoen

Kwaliteit in een product of dienst is niet wat de leverancier erin stopt. Het is wat de klant eruit haalt en bereid is ervoor te betalen. Een product bezit geen kwaliteit omdat het moeilijk te maken is en veel geld kost, zoals veel producenten typisch geloven. Klanten betalen alleen voor wat nuttig is voor hen en hen waarde biedt.

Peter F. Drucker, Amerikaans management-consultant en auteur 1909-2005

 

 

Wat is de klant bereid om voor jouw product te betalen?

Constructeurs bouwen machines en berekenen wat het kost om deze te bouwen. Op basis van deze kostprijs zullen ze dan een verkoopprijs vastleggen. Het is een feit dat in veel gevallen de prijs van machines te hoog ingeschat wordt. Zolang er voldoende vraag naar die machine of dat product is, kunnen constructeurs die verkoopprijs handhaven. Zodra de vraag daalt, zullen de prijzen ook naar beneden gaan. In deze markt heeft de klant minder bewegingsruimte omdat er relatief weinig fabrikanten zijn en ze producten bouwen op basis van een platform. Dat maakt produceren goedkoper.

Anders is het bij de dienstenmarkt, zoals bijvoorbeeld bij tuinaannemers. In principe is het product (afgeleverde werk) iedere keer anders want het is maatwerk. De tuinaannemer tast af wat zijn klant nodig heeft en samen zoeken ze het ontwerp dat daar het beste bij aansluit. Maar waarom heeft de ene tuinaanlegger weinig opdrachten en geraakt de andere niet door zijn werk, zelfs al liggen zijn prijzen veel hoger? Het heeft alles te maken met ‘beleving’. Waarom trekt de ene showroom mensen aan en blijft de andere leeg, zelfs al is die nieuwer en groter of vind je er lagere prijzen? Het heeft weeral te maken met beleving. Wat ‘beleving’ is, hebben we uit de doeken gedaan op pagina 36 en 37. Klanten willen betalen voor beleving en daar maak je als handelaar ook een verschil met internetverkoop.

De redactie

 

 

GreenDay en Agribex 2019

Eind februari organiseerden we opnieuw een GreenDay, een informatieve dag voor onze leden-tuinmachinedealers. We hadden een spreker over bedrijfsopvolging en iemand die ons het aspect ‘winkelbeleving’ kwam uitleggen. Twee items waar volgens ons veel te weinig naar omgekeken wordt, maar die in een bedrijf van cruciaal belang kunnen zijn. Over het laatste hebben we op pagina 36 en 37 een uitgebreid verslag. Een aanrader.

Stilaan maken we ons ook klaar om Agribex 2019 in de startblokken te zetten. De beurs voor landbouw en tuin- en parktechniek zal doorgaan van 3 tot 8 december in Brussels Expo op de Heizel. Blokkeer deze data alvast in uw agenda.

Michel Christiaens, secretaris-generaal van Fedagrim en organisator van Demo Groen en Agribex

 

 

U leest:Nieuws